TONJA GOLDBLATT
ARTIST STATEMENT

Olen kuvataiteilija ja taidegraafikko. Teen grafiikkaa, lasikaiverruksia, piirustuksia, esinekoosteita sekä taiteilijakirjoja, ja valitsen tekniikan teoksessa käsittelemäni aiheen mukaan. Tekniikka ei ole itseisarvo vaan väline tietynlaisen jäljen aikaansaamiseksi. Tekniikka tietysti myös ohjaa työskentelyä: kynän ja paperin kanssa jälki on erilaista kuin lasille kaivertaessa.

Käyttämäni materiaalit ovat monesti hauraita tai särkyviä, kuten paperia, rikkinäistä lasia tai kuivattuja kasvinosia. Usein teokseni ovat liittyneet liittyvät aikaan ja sen kulumiseen, ja olen miettinyt ihmisen muistoja ja niiden katoavaisuutta. Minua kiinnostavat häviävät ja hetkelliset asiat sekä ajan vaikutukset maailmaan.

Olen myös kiinnostunut pienuuden ja äärettömyyden tutkimisesta teoksissani. Haluan kiinnittää huomiota taideteosten mittakaavaan. Mikä tahansa on vaikuttavaa jos sitä on paljon: kaksisataa miniatyyripiirustusta naulattuna seinään tekee katsojaan vaikutuksen jo pelkällä massallaan, mutta kaksi miniatyyripiirustusta naulattuna seinään vaatii, että piirustuksissa on jotain muutakin kun määrä. Teosta pitää voida katsoa sekä läheltä että kaukaa, joko pitkän aikaa tai lyhyen aikaa. Kaukaa katsoessa kokonaisuus toimii, mutta se ei hajoa kappaleiksi lähemmäs mentäessä vaan kestää mielenkiintoisena myös ihan lähietäisyydeltä tutkimisen.